Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013. március 5.

2013.03.05

Kicsit hűvösen indult ez a kedd: reggel  mínusz 1-2 fok volt kint, ami a tavacskánk befagyott hártyarétegén is látszott.

 

img_7271.jpg

 

Viszont később – négynapos ittlétem óta először – szép napsütéses napban volt részünk. Napközben például kifejezetten jó idő lett – egy pulcsi is elég volt. Ez a méhecske is szorgalmasan dolgozott a virágaink között:

 

img_7286.jpg

 

A többieket elzavartam itthonról, hogy ne legyenek láb alatt, amíg a bejárónői teendőimet elvégzem. R. erre kapta túrabakancsát, és lenyomott egy 13 km-es sétácskát tizenketted magával  valahol, az ország nyugati tájékán. Méghozzá adománygyűjtő sétácskát.

Ez a dolog nagyon gyakori itt, míg nálunk (egyelőre) eléggé gyér: egy-egy szervezet vagy közösség tagjai kitalálják, hogy x falun keresztül átgyalogolnak, az emberek pedig fizetnek nekik  ezért. Ma például Corrymeelának gyűjtöttek. A fővezető idén 60 éves, ezért négy alkalomból álló zarándokutat hirdetett meg „ akinek van kedve, velem tarthat”- alapon. Hegyen-völgyön-erdőn-óceánparton meg persze városokon-falvakon keresztül. Ha eléjük toppan egy templom, oda benéznek, imádkoznak azért a gyülekezetért, majd az ottaniaknak mesélnek a szervezetről, aminek nevében zarándokolnak. Eljőve pedig szívesen fogadják az adományokat. Azt hiszem, még egy ilyen túra van hátra, ahova állítólag én is megyek Boldival.

Amíg R. gyalogolt, én befejeztem a háztakarítást kiélve összes suvickolós hajlamomat. A több órás ablakpucolás-porszívózás-felmosás stb. után ragyogóan várta a házikó a munkából hazatérő háziasszonyát. Y. nagyon hálás volt mindezért, én pedig mondtam neki, hogy ne aggódjon: be fogom nyújtani neki a számlát

Mivel a reggelinél elfogyott a tejcsink, átballagtam az öt házzal arrébb levő boltba. Hát képzeljétek, kivel találkoztam út közben: két nagyon csinos, jó húsban lévő macskával! Olyan dögönyöznivaló fajtával. El kell, hogy mondjam: nemcsak az írek nagyon barátságosak, de a macskáik is azok! Az egyik mindjárt szóba állt velem, és nagyon magyarázott valamit, de sajnos elég erős ballycastle-beli akcentussal beszélt, úgyhogy nem értettem, mit mond. Viszont felajánlottam neki, ha vár egy kicsit, visszaszaladok a fényképezőmért, és csinálok róla egy fotót. Így is lett. Addig leült az úttesten, és várt. Látjátok? A fotózás közben sem állt be a szája.

 

img_7276.jpg

 

Utána gondolt egyet, és elindult felénk! Még jó, hogy Y. nem volt ott, mert valószínűleg szívinfarktust kapott volna. Ő ugyanis a madarakat szereti – van vagy három madáretetőnk –,  de mint tudjuk, a macska a madarat.

Y-nal életemben egyszer volt egy kis nézeteltérésünk: amikor azt mondta, hogy válasszak: a szomszéd macska vagy ők. Ugyanis amikor tavaly egy nap átjött a kerítésen a dög, én ahelyett, hogy elzavartam volna egy vízipisztollyal, ahogy R. tette régen a belfasti házunkban, jóhiszeműen megsimogattam. Ezzel pedig bátorítottam, hogy máskor is átjöjjön. Aztán meg a végén kitalálja, hogy nemcsak egy bögre teára ugrik át, hanem a madáretetőn lógó madarakra is.

Remélem, átérzitek, milyen nehéz sorsom van nekem itt!  

Amúgy nekem semmi bajom a madarakkal, csak azokat nem lehet simogatni. Még azt a házi kakukkmadarat sem, ami itt kiabál minden félórában az előszoba falán.

img_7281.jpg 

Miközben később az emeleti ablakból artistákat megszégyenítő ügyességgel lógtam kifelé, hogy elérjem a nyílászáró legtávolabbi sarkát is, láttam, hogy jön a postásbácsi. Egy tudatlan magyar állampolgár azt hihetné, hogy a Mikulás jár erre minden nap, merthogy piros autóval piros ruhában járkál házról házra. Haladva a korral, szarvasok helyett azonban lovakkal jön, mármint lóerőkkel. Csináltam nektek róla egy lesipuskás fotót:

 

p1030519.jpg

 

Látjátok? Nem a kéményen keresztül közlekedik - innen is lehet tudni, hogy nem ő a Mikulás. Rendes volt, mert minket sem hagyott ki. Igaz, egyszer sem csöngetett, viszont bedobott egy csomó levelet.

 

p1030523.jpg

 

Még jó, hogy nem ő az igazi Mikulás, aki a kormos kéményen keresztül kézbesít, mert képzeljétek el, akkor még ezeket is ki kellett volna ma mosnom!

Délután leballagtam a partra. Csináltam egy képet a Fair Headről, nehogy azt higgyétek, hogy közben elment Mohammedhez. Kicsit párás volt a levegő, ezért nem igazán látszik. De azért még ott van!

 

img_7296.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tainted blood stress

(AacupeDarp, 2018.10.12 02:01)

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/le-cialis-contre-indication/